MPG MilieuPrestatie berekening

milieuprestatieberekeningDe MilieuPrestatie berekening (MPG berekening) is (samen met bouwbesluit en EPC) onze specialiteit!
Daarom hebben wij (TiMaX) hier ook een themawebsite over gemaakt.>

MilieuPrestatie specialist

Met ruim 1000 woningen en 250 kantoorgebouwen per jaar kunnen we met recht zeggen dat wij MilieuPrestatie specialist zijn!

Milieuprestatie berekening verplicht?

Sinds 1 januari 2013 is de milieuprestatie berekening ( naast de bouwbesluittoetsing en EPC berekening ) een verplicht onderdeel van de aanvraag voor een omgevingsvergunning!
Op dit moment (september 2015) is er nog (steeds) geen eis verbonden aan de milieuprestatieberekening.
Sinds 1 juli 2014 is de milieuprestatie berekening (MPG) toegevoegd aan de checklist van het omgevingsloket (OLO), het aantal gemeenten dat er nu wel om vraagt neemt hierdoor toe.

Dit is geregeld in bouwbesluit 2012 afd. 5.2 (01-01-2013 in werking getreden)

Wel of Geen milieuprestatie berekening indienen?

De gemeente mag er dus altijd om vragen, maar doordat er geen eis aan de berekening zit zijn er veel gemeenten die er (nog) niet om vragen. Het kan echter per gemeente ( of zelfs per ambtenaar ) verschillen of er een milieuprestatieberekening wordt gevraagd.

Wat is de milieuprestatie berekening?

De MilieuprestatieGebouwen berekent de milieubelasting van de in een gebouw gebruikte materialen. Het Bouwbesluit 2012 stelt deze berekening verplicht voor nieuwbouw woningen, woongebouwen en kantoren met een oppervlakte vanaf 100 m2.
Elke milieuprestatieberekening moet voldoen aan de zogenoemde ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’waarmee de milieuprestatie van een compleet bouwwerk kan worden bepaald, op basis van de prestatie van de producten en elementen waaruit het is opgebouwd.
Opdrachtgevers en architecten worden hiermee in staat gesteld om duurzame keuzes te maken op basis van een nationale rekenmethode en database. Daarmee komt een einde aan de onduidelijkheid wat nu wel of niet duurzaam is.

Bij welke functies een milieuprestatie berekening

De milieuprestatie berekening is alleen van toepassing op nieuwbouw van:

  • woonfuncties (woningen en woongebouwen)
  • kantoorfuncties >100 m2.

Levertermijn

We streven altijd naar een korte levertermijn, standaard is dit ongeveer 10 – 15 werkdagen.

In overleg kan er soms met spoed sneller geleverd worden (afhankelijk van onze planning), neem hiervoor even contact met ons op.

Offerte milieuprestatie berekening binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte voor een milieuprestatie berekening (MPG).